Mountainbike (MTB)

Velkommen til MTB sporene i Langesøskoven

Mountainbike

Mountainbike i Langesøskovene

Baggrunden for at etablere sporet i skoven er at vi igennem de seneste 5-10 år har oplevet et stærkt stigende brug af Langesøskoven til MTB-kørsel, desværre også i områder, hvor det – i henhold til gældende lov – ikke er tilladt at færdes på cykel.

I stedet for at prøve at stoppe dette, har vi valgt at åbne et MTB-spor, der bl.a. går på veje som normalt ikke er tilgængelige for cyklister men som er det som de fleste MTB kørere ønsker at køre på. Sporet kan dog kun benyttes kun ved køb af licens eller dagskort.

Sporet er i alt ca. 25 km. Et ca. 11 km langt Syd spor (pdf), som er meget varieret, samt et ca. 15 km langt Nord spor(pdf), som har flere tekniske elementer, som vi vælger at kalde SORT spor. Selve sporet bliver markeret med pæle med rutehenvisninger. I forbindelse med nogle af de tekniske udfordringer er lavet såkaldte Chicken runs.

Få den seneste information og nyheder igennem vores Facebook-side

Galleri

Mountainbike

Licenser

Mountainbike

I Langesø MTB findes der to typer af licenser; dagslicens og årslicens. 

Dagslicens: 

En dagslicens kan benyttes på den pågældende dag til både Syd- og Nord sporet, samt trænings og vaskeanlæg. Dagslicensen kan købes i Douglashuset (Langesøvej 139, 5462 Morud) eller ved postkassen, som er ved vaskeanlægget med MTB-logoet. Her findes en kuvert med et klistermærke, som skal bæres synligt (f.eks. på hjelmen). 

Betalingsmetoder: Kontant eller MobilePay (75415)

Årslicens:

Privatperson

Hvis man regner med at man skal rigtig i gang med MTB i Langesø kan man købe en årslicens. En årslicens i Langesø går fra juli-juli og koster 850 kr. (fra 1. marts i perioden ændre prisen til 600 kr.)

Med en årslicens har man fri adgang til sporene, trænings- og vaskeanlæg. 

Licensen bestilles ved at overføre beløbet til Langesø Fondet´s konto (6860-2001726) eller på MobilePay (75415). Men husk at inkludere navn, adresse og MTB når du bestiller. 

Klublicens

Langesø MTB har valgt at samarbejde med flere klubber, som derfor kan købe deres licenser til 600 kr., men disse licenser SKAL bestilles igennem samarbejdsklubben. 

Ønsker du eller din klub at blive samarbejdsklub, så kontakt os på slot@langesoe.dk eller på
65 96 40 80. 

Licenser

Mountainbike

Licens
Årligt
kr 850
  • 1. Juli - 31. Juni
Populær
Klublicens
Årligt
kr 600
  • 1. Juli - 31. Juni
Dagslicens
Daglig
kr 100
  • Hentes i Douglashuset
Populær

Årslicens

Spørgsmål til Bestilling af din årslicens

Klublicenser bestilles gennem din klub og dagslicens købes direkte i Douglashuset.

Reglement (MTB)

Reglement for brug af MTB sporet på Langesø

Al færdsel på sporet foregår på eget ansvar og risiko. Der køres efter forholdene, og der tages hensyn til andre brugere af skoven. På de dele af sporet, som er at betegne som befæstet og derfor tilgængeligt for andre, skal der tages ekstra hensyn.
 
Der føres ikke dagligt hensyn med sporet.
Sporet må kun benyttes i dagstimerne. Dog er det i vinterhalvåret tilladt at køre med lys Tirsdag og Torsdage indtil kl. 20.30 – derefter skal skoven gerne have lidt nattero

Fra den 9. maj til og med den 23. maj må der, af jagthensyn, kun køres på sporet i tidsrummet 9.00 – 17.00.
 
Der kan forekomme dage hvor der er andre arrangementer i skoven (herunder også eventuelt betalings-løb – enhver form for erhvervsmæssig brug af sporene skal være efter aftale med Langesø Fonden – køb af dagslicens alene giver ikke tilladelse til nogen form for betalings arrangementer). På disse dage kan sporet eller dele heraf være lukket. Dette vil i givet fald være annonceret på www.langesoe.dk.
Sporet må kun benyttes med gyldig licens eller dagskort.